Nytt teppe til jul!

Ønsket mitt er et Beni Ourain teppe i god kvalitet og ikke for dyrt.

Beni Ourain-stammen består av flere forskjellige berber stammer, der noen har flyttet ned mot lavlandet, mens mange fremdeles bor oppe i Atlasfjellene og lever av sauehold. Sauene gir en enestående ull av høyeste kvalitet, og de berømte Beni Ourain-teppene lages av denne ullen. Kvinnene – som er de i stammen som vanligvis vever teppene – skaper teppene ut ifra egen livserfaring, slik at teppet ofte gjenspeiler naturen, kjærlighet, fødsler, tro og kvinnelighet. Det er heller ikke uvanlig at et Beni Ourain-teppe er vevd som en beskyttelse mot trusler utenfra, og teppet er derfor utstyrt med lykke amuletter og andre elementer som skal bringe hell, lykke og velstand.

Nå har det seg sånn at et nytt teppe ikke har blitt ansett som en nødvendighet her hjemme og derfor heller ikke blitt prioritert. Andre nødvendigheter har kommet i veien for mitt teppeønske , som f.eks julegaven min. Ja, nå skal du nemlig høre;

Rundt juletider var jeg inne på tanken om å lufte denne teppe ideen, kanskje vi kunne kjøpe det som en felles julegave til hverandre. Etter 2 minutters samtale med min bedre halvdel var vi skjønt enige om at gaver til hverandre prioriteres ikke i år. Så kjapt som denne samtalen endte, burde jeg jo ha fattet mistanke om at her er det ugler i mosen.

Ved flere anledninger oppdaget jeg et slags hemmelig fellesskap mellom 8 åringen og hennes far. Lille julaften spurte jeg henne forsiktig om hun og pappa hadde kjøpt en hemmelig gave til meg? Ja, det hadde de, men mer fikk jeg ikke vite om den saken. Jeg tenkte vel egentlig mest på at jeg ikke hadde kjøpt noe tilbake og kjente på litt dårlig samvittighet. Senere på ettermiddagen googlet jeg meg frem til navn og nr på hodetelefonene min kjære hadde ønsket seg veldig lenge. Han har utallige ganger forklart behovet og at det var så praktisk å ha sånne trådløse uten ledning. Jeg fant riktig modell på nettet, kjørte til butikken, og gaven til far var i boks!

Julekvelden kom og etter at festen var over og gjestene hadde gått hjem, hentet de endelig frem denne gaven til mor! Det var en stor eske, og det slo meg plutselig hvor glad min kjære så ut. Ja, tenkte jeg, sånn er det jo, ofte er den største gleden og kunne glede andre! Jeg hadde ikke fått løftet vekk papiret nede i esken før min datter ropte: Du har fått høytalere og Sonos boks. Pappa sier det er det du ønsker deg mest av alt!

Ha ha, sier bare jeg! Hevnen er søt- veeldig teppesøt!!

Fortsatt fin dag, og husk at vi også er på facebook, Instagram og Pinterest.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *